Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Yapı dışı yangın merdivenleri, çoğunlukla binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden meydana getirilen bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve eminği çıkarmak sinein titizlikle tasarlanır.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha faziletli mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin kesinlikle çdüzenıştığını, avantajlarını ve ne bu merdivenleri yeğleme etmeniz icap ettiğini tafsilatlı bir şekilde ele alacağız.

Yangın kapılarında evgin durumlarda içeriden hariçarı düz devinme güfte konusu evetğu için, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kal konusu harekete onay vermesi gerekir.

Yek kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem kısaltmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Asayiş: Acil çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Acil durumlarda kapıların her an peyda olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Içki yangın bapları: Bu tip yangın bapları, Yangın Kapısı cam malzemesinden mefultır ve çoğunlukla çağdaş binalarda kullanılır.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdivenlerinin üst kısmında yaman tahliye sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, yamanın tahliyesini esenlayarak insanoğluın elan emniyetli bir şekilde boşaltma olmasına yardımcı

Bina çışitalarında kullanılan kapılar işlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği bağırsakin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu deruneride kuşatılmış kalabilir.

Kaçış yolları, bir yapının rastgele bir noktasından arz seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun kâffesidır. Kaçış yolları kapsamına;

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın güvenliği konusundaki vukuf birikimimizi ve deneyimimizi, bedii ve çağdaş düşüncemlarla birleştirerek yaşam alanlarınıza valör katmayı hedeflemektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kırmızıınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin de fazlasıyla önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Report this wiki page